Over Kosmos

Muziek en wetenschap samen voor de planeet

Mijn naam is Tim Kliphuis. Ik speel viool en schrijf muziek. Ik maak me zorgen over de planeet en de gevolgen voor de leefwereld van de komende generaties. Wat moet er gebeuren om meer mensen aan te spreken voor een gezonde planeet? Ik ging in gesprek met 5 topwetenschappers die me tot een nieuw orkeststuk inspireerden: Kosmos.
Ik verwerkte de verhalen van Robbert Dijkgraaf, Amina Helmi en anderen in muziek, waarmee ik mensen hoop te raken en tot positieve actie voor het klimaat te bewegen. Want ik leerde: iedereen kan iets doen. De NTR-podcast komt 20 mei online. En dan live! 17 jonge profmusici, alumni van de Nationale Jeugd Orkesten gaan met mij deze zomer het podium op om Kosmos uit te voeren en mensen tot denken aan te zetten.

Contact? Meedenken? Email me hier.

In cijfers:
1 componist
5 Topwetenschappers
5 NTR-podcasts
17 Musici

En verder…
Na de zomer gaat Kosmos verder het land in, naar debatcentra, musea en festivals die de toekomst van de planeet als thema hebben. Celliste Maya Fridman en pianist Marc van Roon, die de podcastmuziek opnamen, staan mij samen met telkens weer een wetenschapper terzijde.

Kosmos wordt geproduceerd in een partnerschap van Stichting Het Wereldorkest en Stichting Nationale Jeugdorkesten Nederland. Beide stichtingen hebben de ANBI-status en werken met de Governance Code Cultuur en de Fair Practice Code.

Kosmos wordt ondersteund door: het Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Dioraphte, Gemeente Hilversum, NORMA fonds, Van den Berch van Heemstede Stichting en Gravin van Bylandt Stichting.